Washington Post: Trump vil presse Ukraina til å gi opp Krim og Donbas

Tidligere president Donald Trump fotografert ved en innsamlingsmiddag i Florida lørdag. Washington Post skriver søndag at Trump har en plan om å presse Ukraina til å gi fra seg deler av sitt territorium dersom han vinner presidentvalget. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB
Tidligere president Donald Trump fotografert ved en innsamlingsmiddag i Florida lørdag. Washington Post skriver søndag at Trump har en plan om å presse Ukraina til å gi fra seg deler av sitt territorium dersom han vinner presidentvalget. Foto: Lynne Sladky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom har blir president igjen, vil Donald Trump presse Ukraina til å gi fra seg Krim og Donbas, sier kilder nær Trump til avisen Washington Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har sagt privat at han kan få slutt på Russlands krig i Ukraina ved å presse Ukraina til å gi fra seg deler av sitt territorium, sier kilder med kjennskap til planen til avisen. Kildene ønsker å være anonyme.

Ifølge en av kildene har Trump sagt at han tror både Ukraina og Russland «vil ha en vei ut» for å få slutt på krigen og at innbyggerne i deler av Ukraina ikke har noe imot å tilhøre Russland.

Russland har annektert den ukrainske Krim-halvøya og okkupert de ukrainske regionene Kherson, Zaporizjzja, Luhansk og Donetsk. De to siste utgjøre området Donbas.

Trump har tidligere sagt at han «kan få slutt på krigen i løpet av 24 timer». Men eksperter på utenrikspolitikk har sagt at Trumps plan vil være en belønning til president Vladimir Putin.

Dersom avisens opplysninger stemmer, vil det i så fall være en helomvending fra Biden-administrasjonens Ukraina-politikk.