Frp-politiker Marius Arion Nilsen krever svar fra regjeringen om Statnett-sjef Hilde Tonne

Frps energipolitiske talsperson Marius Arion Nilsen ble svært overrasket over Hilde Tonnes utspill.
Frps energipolitiske talsperson Marius Arion Nilsen ble svært overrasket over Hilde Tonnes utspill. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps energipolitiske talsperson Marius Arion Nilsen reagerer sterkt på Statnett-sjefens uttalelser om energi og strømstøtte. Nå ber han om svar fra energiminister Terje Aasland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En toppleder i det statlige nettselskapet er ute og bedriver politikk, og tar til orde for endring av politikk som er langt utenfor hennes mandat. Hvis hun vil drive med politikk, får hun bli politiker, sier Nilsen til ABC Nyheter.

Han ble svært overrasket over konsernsjef i statnett Hilde Tonnes utspill.

– Det er sjelden man hører sånn fra folk i de posisjonene, og det er bra – det er en uting, sier Nilsen.

Statnetts konsernsjef Hilde Tonne. Foto: Terje Pedersen / NTB / NTB
Statnetts konsernsjef Hilde Tonne. Foto: Terje Pedersen / NTB / NTB

Arbeiderpartiet og Rødt har også vært på banen og kritisert Statnett-sjefen, men Nilsen savner at Høyre og et par andre partier kommer på banen.

Forrige uke presiserte Statnetts konsernsjef Hilde Tonne overfor Nettavisens «Stavrum & Eikeland» at det er en politisk beslutning, men sa at hun «håper» strømstøtte-ordningen «fases ut etter hvert».

– Vi har ekstremt god råd, som har råd til la være å ta inn over oss hva energi faktisk koster, sa Tonne til «Stavrum & Eikeland».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsene var i politikkens grenseland, mener Nilsen.

Han har nå sendt et skriftlig spørsmål til energiministeren, hvor han spør om statsråd Terje Aasland og regjeringen deler Statnett-sjefens tanker.

«Deler statsråden og regjeringen Statnett sjefens tanker om at den norske strømstøtten må avvikles, slik at befolkningen aksepterer landvind, havvind, sol og mer over landet?» heter det i det skriftlige spørsmålet.

Statsråden har så langt ikke svart.