Donald Trump ut mot Prins Harry: – Han forrådte dronningen

Kombinasjonsfoto av tidligere president Donald Trump og prins Harry.
Kombinasjonsfoto av tidligere president Donald Trump og prins Harry.  Foto: Photo by Mandel Ngan / Ethan Cairns / AFP / The Canadian Press via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs 45. president sier at han ikke vil beskytte den britiske prinsen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ville ikke beskyttet han. Han forrådte dronningen. Det er utilgivelig. Han ville vært alene om det var opp til meg å beskytte han.

Det sa tidligere president Donald Trump på en konferanse i helgen. Der kritiserte Trump Joe Biden for å ha vært «for snill» med Harry og Meghan.

Etter at prins Harry og Meghan Markle trakk seg ut av sine kongelige roller i 2020, en hendelse som har fått navnet «Megxit», har de bodd i USA, i tillegg til i Canada en kort periode.

Gjennom tiden i California har paret forsøkt å satse på bøker, podkaster, dokumentarserier og veldedig arbeid. Sammen driver paret «Archewell Foundation» som er oppkalt etter deres første barn, prins Archie på 4 år.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: «Noen får sparken»:

«Utilgivelig»

I en lengre periode har prins Harry stått i en rettslig kamp mot den konservative tenketanken «The Heritage Foundation».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tenketanken kan ikke prinsen ha lovlig ankommet USA fordi han innrømmet å ha brukt ulovlige rusmidler i memoarboken sin «Spare». I boken skriver prinsen at han har prøvd marijuana, kokain og psilocybin-sopp.

Tenketanken, som har anlagt et søksmål mot den 39-år gamle prinsen, sier at slik rusmiddelbruk, «gjør at en slik person ikke vil få adgang til landet». I retten blir det derimot argumentert med at selv om noe er skrevet i en bok betyr det ikke at det er bevist atferd eller oppførsel, skriver New York Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokatene sier at Harrys rusmiddelbruk kan være overdrevet for å selge flere bøker.

– Jeg synes de har vært for snille mot ham etter det han har gjort, fortsatte han, med henvisning til behandlingen prinsen har fått av Biden-administrasjonen.

Er det avgjort?

Det republikanske nominasjonsvalget fortsetter i USA og Trump har igjen grunn til å smile etter helgens nominasjonsvalg i Sør-Carolina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Nikki Haleys hjemstat, der hun var guvernør i 8 år gikk Trump seirende ut med 59.8 prosent av stemmene mot Haleys 39.5.

– Dette var litt raskere enn vi forventet, og en enda større seier enn vi hadde regnet med, sa Trump da seieren var et faktum.

Han fortsatte med å si at han også kommer til å gå seirende ut i presidentvalget 5. november, ifølge Fox News.

– Vi kommer til å stå her den 5. november, og vi kommer til å se på Joe Biden og se at han ødelegger landet vårt, og vi kommer til å si: ‘Joe, kom deg ut, Joe, du har sparken’, sa Trump. ‘Joe, du ødelegger landet vårt’, sa Trump.

De neste delstatene ut er Michigan, Idaho og Missouri, 2 mars.

Nikki Haley er fortsatt med i nominasjonskampen og sier at hun vil fortsette å satse på de 15 delstatene som har valg 5. mars, også kjent som Super-tirsdag.