Boris Johnson vil ha Donald Trump tilbake i det hvite hus: – Lengter etter stabiliteten

USAs daværende president Donald Trump og Storbritannias daværende statsminister Boris Johnson i FNs generalforsamling, tirsdag 24. september 2019.
USAs daværende president Donald Trump og Storbritannias daværende statsminister Boris Johnson i FNs generalforsamling, tirsdag 24. september 2019. Foto: Evan Vucci / AP Photo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere statsministeren i Storbritannia kan se ut til å foretrekke verdens tilstand under Donald Trump.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boris Johnson var statsminister i Storbritannia for de konservative fra 2019 til 2022. Han måtte som kjent gå fra statsministerposten etter det som har fått navnet «Partygate», der det kom fram at det hadde blitt arrangert flere fester og sammenkomster under corona-pandemien.

Johnson trakk seg senere fra også fra underhuset i det britiske parlamentet i 2022.

Som statsminister og i ettertiden har Boris Johnson vært en sterk støttespiller for Volodymyr Zelenskyj , og har vært en pådriver for kontinuerlig støtte til Ukraina , ifølge Euronews.

Etter tiden som politiker har Johnson jobbet som kommentator for den britiske avisen Daily Mail og skal også følge det amerikanske valget på nyhetskanalen GB News, skriver BBC.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Se arkivvideo: Trump ber for sin venn Boris Johnson:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lengter etter stabilitet

Ifølge Johnson er det liten tvil om verdens tilstand under Donald Trump.

– Når man ser tilbake på Trumps siste periode, er det liten tvil om at verden føltes tryggere, roligere og mer stabil, sier Johnson.

– Akkurat nå lengter store deler av verden etter den stabiliteten som følger med et sterkt og besluttsomt amerikansk lederskap. Det er mange hyggelige og velmenende mennesker som skjelver ved tanken på et nytt Trump-presidentskap, og jeg vet ikke hvorfor de er så skremt, fortsetter han.

Statsministeren som tok over etter at Johnson måtte gå av, Liz Truss, ser ut til å være enig med sin tidligere kollega.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Truss ble Storbritannias kortest sittende statsminister etter at hun måtte gå av etter 55 dager på grunn av en regjeringskrise, og Rishi Sunak tok over statsministerposten.

– USA under Biden har vist seg å være svakt, sier Truss til The Sun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har hun sagt at «vi trenger en republikaner i det hvite hus som er beredt til å ta opp kampen mot det venstreorienterte globale etablissementet».

Tilspisser seg

I USA går kampen om å bli den landtes neste presidente sin vante gang. Både det republikanske og det demokratiske nominasjonsvalget er i gang.

Det er ventet at Biden vil få den demokratiske nominasjonen, til tross for at det har versert spekulasjoner om å bytte han ut knyttet til bekymringer rundt hans alder og mentale helse.

Så langt leder Trump den republikanske nominasjonskampen, og har gått seirende ut i Iowa, New Hampshire og New Jersey mot Ramaswamy, DeSantis og Nikki Haley.

Haley er nå den eneste som står igjen i kampen om den republikanske presidentnominasjonen.

På lørdag er Sør-Carolina neste delstat ut. Om Haley ikke slår Trump der, i hennes egen hjemstat, kan det være en pekepinn om hvordan resten av nominasjonsprosessen vil se ut.