Hillary Clinton advarer om Trump og Nato: – Han mener det han sier

Hillary Clinton tapte mot Donald Trump i 2016. Nå advarer hun om hva som kan skje om han blir president igjen.
Hillary Clinton tapte mot Donald Trump i 2016. Nå advarer hun om hva som kan skje om han blir president igjen. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han vil gjøre alt han kan for å bli en autoritær leder hvis han får muligheten, sier Clinton.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 tapte Hillary Clinton kampen om Det ovale kontor til Donald Trump. I november skal amerikanerne nok en gang gå til urnene og velge president. Foreløpig er det Trump som ligger an til å bli republikanernes kandidat.

Clinton spår at Trump vil ta USA ut av Nato om han ender opp i Det hvite hus igjen.

– Han vil gjøre alt han kan for å bli en autoritær leder hvis han får muligheten til det. Han vil også ta oss ut av Nato, advarete Clinton om under en paneldebatt under sikkerhetskonferansen i Munchen i Tyskland, ifølge New York Post.

Her kan du lese mer om valget i USA!

Oppsiktsvekkende uttalelse

Tidligere i februar skapte Donald Trump overskrifter nok en gang da han under et valgmøte antydet at han ikke nødvendigvis ville ha beskyttet et medlemsland i Nato dersom det skulle skje et angrep og han var president.

– Nei, jeg ville ikke beskyttet dere. Tvert imot, ville jeg heller oppfordret Russland til å gjøre hva faen de ville. Dere er nødt til å betale, hevder Trump at han fortalte en president i et større ikke-navngitt Nato-land.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: Trump latterliggjøres for dette

– Han mener det han sier

Det hele førte med seg en rekke reaksjoner fra blant annet Nato-sjef Jens Stoltenberg, EUs utenrikssjef Josep Borrell og USAs president Joe Biden.

Nå melder den 76 år gamle Washington-veteranen Hillary Clinton seg på.

– Han mener det han sier. Folk tok ham ikke bokstavelig og seriøst i 2016, sier Clinton.

For øyeblikket kjemper Donald Trump mot Nikki Haley om å bli republikanernes presidentkandidat. Førstnevnte ligger klart best an og har vunnet republikanernes nominasjonsvalg i både New Hampshire, Nevada i territoriet Jomfruøyene. Nå står South Carolina for tur.

Samtidig har Trump vært å se i rettssaker i forbindelse med en rekke anklager.