Erna Solberg om samlivet med Sindre Finnes: – Vil satse videre

Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ankommer Oslo Rådhus før utdelingen av Nobels fredspris for 2023 i Oslo rådhus søndag.
Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ankommer Oslo Rådhus før utdelingen av Nobels fredspris for 2023 i Oslo rådhus søndag. Foto: Javad Parsa / Pool / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det stormet rundt den tidligere statsministeren og mannen hennes i fjor da det ble kjent at han hadde holdt sine aksjehandler skjult for henne. Men Solberg slår fast at Finnes nå er tilgitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag var det premiere på Else Kåss Furuseths nye talkshow «ELSE». Politiker Erna Solberg, skuespiller Renate Reinsve og komiker Snorre Monsson var gjester.

Under programmet ble Solberg konfrontert med mye av stormen hun hadde stått i de siste seks månedene.

Det var Se og Hør som først omtalte saken.

Se video: Her møter Erna pressen

Sindre er tilgitt

Solberg la ikke skjul på at det hun og ekteskapet hadde gått gjennom en krevende tid, det har vært vanskelig å stå i og at både hun og ektemannen var lei seg.

– Du kan ikke gjøre om på det som har skjedd, men du kan bestemme deg der og da, eller senere, for om det man har hatt sammen i mange år skal vare. Jeg tenkte at det var riktig.

Hun tok derimot ikke lett på det hun selv kaller «den største ekteskapelige skandalen i fjorårets Norge». Det tok henne noen dager å komme frem til beslutningen om å holde sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun er også klar på at Finnes er tilgitt. Det var derimot ikke snakk om et gitt tidspunkt hvor hun innså det:

– Nei, men det var et tidspunkt hvor jeg sa at jeg har tenkt til å satse på dette samlivet videre. Det var et tidspunkt som var viktig.

Lurte kona trill rundt

I store deler av 2023 stormet det nemlig rundt tidligere statsminister Erna Solberg og hennes mann Sindre Finnes. Sistnevnte hadde nemlig handlet aksjer mens kona var statsminister, selv om han hadde fått beskjed om at han ikke fikk lov til dette.

Det er snakk om omfattende aksjehandler, og han holdt dette skjult for Solberg.

Finnes’ aksjehandler har ført til at Solberg i teorien var inhabil i flere saker hun håndterte som statsminister, da hun gjennom mannen hadde økonomisk interesse i flere av dem.

På en pressekonferanse måtte en tårevåt Solberg innrømme at mannen hennes hadde lurt henne, men sto fast ved at hun elsket ham og ikke ville gå fra ham.

Det var også snakk om at Økokrim skulle etterforske aksjehandlene, men de besluttet til slutt å ikke gjøre det.