Dmitrij Medvedev truer og advarer Nato med atomvåpen: – Vil være slutten på alt

Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og Russlands tidligere president, Dmitrij Medvedev, kommer nok en gang med voldsomme uttalelser hvor han truer med russisk gjengjeldelse med atomvåpen. Russlands president Vladimir Putin kommenterer som regel ikke Medvedevs trusler, som dermed er å anse som klarert med Kreml-regimet.
Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og Russlands tidligere president, Dmitrij Medvedev, kommer nok en gang med voldsomme uttalelser hvor han truer med russisk gjengjeldelse med atomvåpen. Russlands president Vladimir Putin kommenterer som regel ikke Medvedevs trusler, som dermed er å anse som klarert med Kreml-regimet. Foto: Sergei Karpukhin / Reuters/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Nato skulle gå til krig mot Russland, har ikke Putin-regimet noe annet valg enn å bruke atomvåpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier nestleder i det russiske sikkerhetsrådet og tidligere russisk president, Dmitrij Medvedev.

Den svær alvorlige trusselen er publisert på X. Her advarer den tidligere russiske presidenten Vesten om at et Nato-angrep er ensbetydende med «slutten på alt».

Les alt om krigen i Ukraina!

– Hjerneløse idioter

– Derfor må vestlige politikere fortelle den bitre sannheten til sine velgere og slutte å se på dem som hjerneløse idioter. Forklar dem i stedet hva som virkelig vil skje, og slutt å gjentatte ganger spille det falske mantraet om å gjøre seg klar for krig mot Russland, skriver Medvevev, og tilføyer:

– Dette er den beryktede apokalypsen, slutten på alt.

Russlands president Vladimir Putin kommenterer som regel ikke Medvedevs trusler, som dermed er å anse som klarert med Kreml-regimet.

I løpet av tre timer hadde Medvedevs innlegg fått over 648.000 visninger på Telegram, og 340.000 visninger på X (tidligere Twitter).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medvedev mener Nato er for sterk

Ifølge Medvedev snakker vestlige statsledere alltid om å være klar til å gå til krig mot Russland. Han nevner spesielt Rishi Sunak, Olaf Scholz og Emmanuel Macron som eksempler.

Video: Ny video skal rekruttere russiske spioner

– Det bør de la være. Hvis Nato-land velger å gå inn i konflikten, blir det ikke krig å kjempe i det hele tatt, skriver nestlederen i Russlands sikkerhetsråd. Ifølge Medvev skyldes dette at Nato-alliansen er så sterk at Russland vil stå «uten valg».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For å forsvare vårt lands territorielle integritet vil det brukes ballistiske missiler og kryssermissiler som bærer spesielle stridshoder, skriver han.

Ifølge Medved vil et Nato-angrep kreve en «asymmetrisk reaksjon» fra Moskva dersom fiendtligheter mellom partene finner sted, skriver Newsweek.

– På grunn av sammenligningen mellom våre militære potensialer, vil vi rett og slett ikke ha noe valg, konstater Dmitrij Medvedev.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ISW: Russland vil avskrekke Nato

Tenketanken Institute for the Study of War (ISW) kaller utspillet som «sabelraslende retorikk» som har en bestemt hensikt:

– Medvedev skrev begge disse påstandene på sin engelskspråklige X-kanal (tidligere Twitter) og russiskspråklige Telegram-kanal, noe som tyder på at uttalelsene hans er ment for både et internasjonalt og et hjemlig publikum, skriver tenketanken.

ISW mener at meldingen blant annet er ment å avskrekke Vesten fra å yte militær bistand til Ukraina.