Frp vil ha egne akuttklasser for voldelige elever

Frp-leder Sylvi Listhaug vil åpne for å opprette akuttklasser for elever med voldelig og problematisk atferd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug vil åpne for å opprette akuttklasser for elever med voldelig og problematisk atferd. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sylvi Listhaug ønsker strengere tiltak mot voldelige elever. Nå vil Frp ta inspirasjon fra Sverige og opprette egne akuttklasser for disse elevene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ser for oss at noen elever må ut av det ordinære skoletilbudet i deler av skoletiden. Det går ikke lenger at noen få skal skape angst, redsel og ødelegge læringsmiljøet for andre, sier Frp-leder Sylvi Listhaug til VG.

Hun fremmer, sammen med partikollega Himanshu Gulati, et forslag i Stortinget før jul om at det norske regelverket endres slik at det kan opprettes egne akuttklasser elever med voldelig og problematisk atferd.

– Vi må erkjenne at det vi har gjort hittil, ikke har vært godt nok. Noen partier har en nærmest monoman tro på at etter- og videreutdanning av lærere skal løse alle problemer. Men det løser ikke økende elevvold og trusler, sier Listhaug.

I Sverige ble det i fjor satt av 150 millioner kroner for 2024 og 2025 til en lignende ordning. Landets største fagorganisasjon for lærere har imidlertid gått ut mot tiltaket, og etterlyser i stedet mer forebygging.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) ønsker ikke å ta stilling til Frp-forslaget før det er fremmet i Stortinget, men understreker at «vold og trusler er helt uakseptabelt».