Joe Biden «usikker» på om han ville stilt til valg om det ikke var for Donald Trump

Kombinasjonsfoto av tidligere president Donald Trump og president Joe Biden.
Kombinasjonsfoto av tidligere president Donald Trump og president Joe Biden.  Foto: AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Joe Biden gir uttrykk for hvorfor han føler seg tvunget til å stille til valg. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Joe Biden sier at han kanskje ikke hadde stilt til valg for en ny presidentperiode dersom Donald Trump ikke stilte til valg.

– Hvis Trump ikke stilte, er jeg ikke sikker på om jeg hadde stilt, sa Biden under en valgkampinnsamling i Massachusetts.

I likhet med 77 år gamle Trump har 81 år gamle Biden gjennom hele valgkampen vært forfulgt av spørsmål om han er skikket til å bli president på grunn av sin alder.

Flere meningsmålinger har vist at velgerne er bekymret for presidentens alder, og enkelte medlemmer av hans eget parti har oppfordret ham til å trekke seg til fordel for en yngre kandidat.

Se video: Ypper til slåsskamp: – Løft på rumpa di!:

«Kan ikke la han vinne»

Under arrangementet ga Biden uttrykk for hvorfor han føler seg tvunget til å stille til valg nå som Trump er den mest sannsynlige kandidaten for det republikanske partiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi kan ikke la han vinne for landets skyld, sa Biden om Trump.

Nasjonale meningsmålinger viser at det er jevnt mellom Biden og Trump, og en meningsmåling tirsdag viste at Bidens sjanser til gjenvalg også kan bli truet av den 51 år gamle kandidaten Nikki Haley.

Ifølge målingen hadde Haley en 4 prosentpoengs forsprang på Biden i en teoretisk direkte duell. Den samme målingen viste at Trump ledet over Biden med 7 prosentpoeng, skriver Newsweek.

Selv om Biden er den eldste presidenten i USAs historie, fremhever tilhengerne hans regelmessige treningsregime som et bevis på hans vedvarende helse, samtidig som de sier at alderen har ført til visdom og erfaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle kan se det

Bloomberg bemerker at Biden spøkte om alderen sin under et annet innsamlingsarrangement tirsdag.

– Det er et helvete å fylle 40 to ganger, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trumps alder og egnethet som president har også blitt trukket i tvil av hans motstandere, blant annet nylig av The Lincoln Project.

Lincoln Project, som er grunnlagt av moderate republikanere, har gått til angrep på Trump i reklamer som inneholder flauser fra den tidligere presidenten.

– Innse det, Donald, du projiserer bare når du kaller Joe Biden gammel. Han er sterkere enn deg, sprekere enn deg, smartere enn deg, en bedre mann og en bedre president. Alle kan se det.

Trump gikk hardt ut mot gruppen i et innlegg på Truth Social og kom med påstander om at annonsene brukte kunstig intelligens for å sette han i et dårlig lys.