Donald Trump med taletabbe på folkemøte: – Vi har ført en krig mot det amerikanske demokratiet

Tidligere president Donald Trump taler til publikum under et valgmøte lørdag 2. desember 2023 i Iowa.
Tidligere president Donald Trump taler til publikum under et valgmøte lørdag 2. desember 2023 i Iowa.
Foto: Geoff Stellfox / The Gazette via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det tok ikke lang tid før en video av flausen spredte seg på sosiale medier. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president Donald Trump ble gjenstand for vitser og latterliggjøring etter at en taletabbe om «å gå til full krig mot det amerikanske demokratiet», som han senere korrigerte, gikk viralt.

Trump kom med uttalelsen da han gikk til angrep på valgresultatet i 2020 under et folkemøte i Iowa i helgen.

– I 2016 stemte dere for å stå opp mot løgnere, plyndrere, tapere, kjeltringer og kryp. Dere valgte en outsider som president, og det handlet om Amerika først. Vi vil sette landet vårt først, det har de ikke gjort på lenge, men vi gjorde det i fire år, og det var derfor vi gjorde det så bra, sa Trump.

Se video: Håner Biden på det groveste:

«Total krig»

– Det er derfor det var en av de store presidentperiodene, sier de. Selv motstanderne sier av og til at han gjorde det veldig bra. ‘Ta det tilbake’, skriker de, og folkene hans sier ‘Ta det tilbake’. Fra den dagen av har våre motstandere, mange motstandere, men vi har ført en total krig mot det amerikanske demokratiet, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Delen av talen som inneholder den uheldige gikk viralt på X , tidligere Twitter , etter å ha blitt lastet opp av kontoen Acyn, en researcher for MeidasTouch Network, skriver Newsweek.

En konto på X svarte på innlegget med en karikaturtegning av Trump som plasserer dynamitt ved foten av en statue med ordet «Demokrati».

En annen konto la ut et innlegg som gjorde det klart at det at Trump «fører en krig mot det amerikanske demokratiet» ikke var oppsiktsvekkende informasjon å høre.

Rettet seg

I MeidasTouch artikkel om taletabben står det at Trump hadde kommet med kommentaren «ved et uhell».

En uredigert versjon av talen viser også at den tidligere presidenten ser ut til å forsøke å korrigere seg selv kort tid etter at han hadde gjort tabben.

– Du ser på hva de demokratene har gjort og blitt mer og mer ekstreme og undertrykkende, De har bare ført en total krig for hver dag som går, sier Trump i talen.