Qatar: Våpenhvilen mellom Israel og Hamas forlenget med to dager

En gruppe israelere ser på mens et helikopter, som frakter gisler løslatt fra Gazastripen, lander ved Schneider Children's Medical Center i Petah Tikva, Israel, søndag 26. november 2023. (AP Photo/Leo Correa)
En gruppe israelere ser på mens et helikopter, som frakter gisler løslatt fra Gazastripen, lander ved Schneider Children's Medical Center i Petah Tikva, Israel, søndag 26. november 2023. (AP Photo/Leo Correa) Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Qatar og Hamas sier våpenhvilen mellom Israel og Hamas er forlenget med to dager. Den skulle opprinnelig løpe ut tirsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Qatar vil kunngjøre som en del av den pågående meklingen at det er oppnådd en avtale om å forlenge den humanitære våpenhvilen på Gazastripen med ytterligere to dager, sier talsperson for Qatars utenriksdepartement, Majed Al Ansari på X/Twitter.

En talsperson for Hamas bekrefter det samme overfor nyhetsbyrået Reuters.

– Det er oppnådd en avtale med Qatar og Egypt om å forlenge den midlertidige våpenhvilen med to dager til, med de samme betingelsene som i forrige våpenhvile, sier en tjenesteperson for den palestinske gruppen.

Israel har så langt ikke uttalt seg om forlengelsen, men har tidligere sagt de er åpne for at våpenhvilen forlenges med én dag om gangen dersom ti gisler settes fri hver dag.

Israel er de siste ukene blitt utsatt for økende press for å forlenge våpenhvilen, som Qatar, Egypt og USA har forhandlet fram.

Saken oppdateres