Åpen for alle - alltid

Kina sier Argentina begår en «alvorlig feil» om de kutter kontakten

Argentinas nyvalgte president Javier Milei har sagt han vil prioritere samarbeid med USA framfor Kina og Brasil. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
Argentinas nyvalgte president Javier Milei har sagt han vil prioritere samarbeid med USA framfor Kina og Brasil. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kinesiske utenriksdepartementet sier det vil være et alvorlig feilgrep dersom Argentina velger å kutte båndene med store land som Kina og Brasil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina er en viktig handelspartner for Argentina, og dagens regjering legger stor vekt på forholdet til Kina, sier talsperson Mao Ning i det kinesiske utenriksdepartementet i en uttalelse tirsdag.

Søndag ble Javier Milei valgt til ny president i Argentina. Den høyreorienterte libertarianeren har kritisert Kina og Brasil og sagt at han ikke vil forholde seg til «kommunister», men heller vil prioritere tettere bånd med USA.

Det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti siterer også Diana Mondino, en økonom som er favoritt til å bli utenriksminister i Mileis regjering, og som sier at Argentina ikke vil bli medlem av Brics-gruppen.

Argentina er blant de seks landene som er invitert til å bli nye medlemmer av Brics. Gruppen består i dag av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika.