Melby: Stiller som statsministerkandidat hvis folk vil ha meg

Venstre-leder Guri Melby er klar til å være statsministerkandidat, dersom partiet og velgerne vil det. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Venstre-leder Guri Melby er klar til å være statsministerkandidat, dersom partiet og velgerne vil det. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Guri Melby er statsministerkandidat til stortingsvalget 2025 dersom partiet og folket vil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Melby blir spurt av TV 2 om et eventuelt statsministerkandidatur, svarer hun:

– Altså, jeg er Venstres partileder, og hvis partiet og folk vil ha meg som statsminister, så skal jeg stille som kandidat. Men diskusjonen om hvilke partier vi skal samarbeide med i 2025 får vi ta når tiden er inne for det, sier hun til kanalen.

Hun understreker at det vil bli en intern diskusjon i partiet om hvilken regjeringskonstellasjon partiet skal gå til valg på.

– Jeg lover at vi skal avklare det i god tid før 2025, så folk vet hva de får når de stemmer på Venstre, sier hun.

Mandag avklarte Høyre-leder Erna Solberg at hun fortsetter som partiets statsministerkandidat til valget i 2025. Melby sier hun tar Solbergs og Høyres avklaring til etteretning.

– Vi tar jo til etterretning at Erna nå selv har avklart sine egen posisjon og rolle. Det har vi jo ventet på. Det har jo vært uklart både fra henne selv og fra Høyre om hvem som skal være deres statsministerkandidat.