Donald Trump forveksler Joe Biden med Barack Obama

Donald Trump pumper med knyttneven etter en tale i Det hvite hus, 4. november 2020. Illustrasjonsfoto.
Donald Trump pumper med knyttneven etter en tale i Det hvite hus, 4. november 2020. Illustrasjonsfoto. 
Foto: Evan Vucci / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet om presidentkandidatenes alder er og blir et hett tema på vei inn i presidentvalgkampen i 2024. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av Donald Trumps politiske rivaler, samt brukere på sosiale medier gjør narr av den tidligere presidenten etter at videoer av han der han blander sammen president Joe Biden og tidligere president Barack Obama gjorde seiersrunder på internett.

Tabben kommer bare noen dager etter at Trump ble latterliggjort på grunn av sine uttalelser om Nord-Korea, der han tok feil av landets innbyggertall.

Donald Trump identifiserte riktignok Ungarns statsminister Viktor Orbán, som han tidligere hadde kalt «Tyrkias leder», men deretter fortalte han publikum at den ungarske lederen hadde presset på for å få Obama til å gå av for noen uker siden.

Etter å ha hyllet Orbán som «veldig mektig», sa Trump:

– De intervjuet han for to uker siden og spurte: ««Hva vil du råde president Obama til? Hele verden ser ut til å eksplodere og implodere?». Og han svarte: «Det er veldig enkelt. Han burde gå av umiddelbart, og de burde erstatte ham med president Trump, som har gjort verden trygg».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: I strupen på hverandre: – Du er avskum!:

«Kognitivt svekket»

Biden, den nåværende presidenten og Trumps rival, kjemper for en ny periode sammen med visepresident Kamala Harris.

Biden-Harris-kampanjen har satt søkelyset på Trumps nylige tabber, som blant annet omfatter feilidentifisering av land, at han ikke vet hvilken by han befinner seg i, og at han uttaler ord feil, og de presser på for å få mediene til å dekke Trumps flauser på samme måte som de gjør med Bidens alder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet om alder har blitt et stadig tilbakevendende tema i presidentvalgkampen i 2024, der de sannsynlige kandidatene er 80 år gamle Biden og 77 år gamle Trump.

Både Biden og Trump har blitt stadig mer latterliggjort på grunn av en rekke tabber de siste månedene, skriver Newsweek.

I september fikk Trump gjennomgå på nettet etter å ha stemplet Biden som «kognitivt svekket» før han sa at presidenten kunne lede USA inn i «andre verdenskrig».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme måned ble Biden også kritisert etter å ha forvekslet «Congressional Black Caucus» med «Congressional Hispanic Caucus» under en gallamiddag.

Reagerte raskt

Kort tid etter Trumps presidentforveksling gjorde Biden-Harris kampanjeteam raskt narr av den tidligere presidenten på X.

BidenHQ, en Biden-Harris 2024-kampanjekonto, la ut et klipp av Trumps uttalelser og kalte ham «forvirret».

Kampanjeteamet til Floridas guvernør Ron DeSantis, latterliggjorde også den tidligere presidenten.

DeSantisWarRoom, DeSantis' X-kampanjekonto, gjorde narr av Trump fordi han fortalte publikum at han «gikk av teleprompteren» like før tabben.

«Trump kunngjør at han ‘går av teleprompteren’, og sier deretter at Ungarns leder Viktor Orban ber Barack Obama om å gå av som USAs president. Hvor mange ganger har Trump glemt hvem som er i Det hvite hus denne uka?», skriver DeSantisWarRoom.