Støre slaktet på internt Ap-møte

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et besøk hos Islamic Cultural Centre på Tøyen i Oslo.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et besøk hos Islamic Cultural Centre på Tøyen i Oslo.  Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere leder i Oslo Arbeidersamfunn, Fredrik Mellem, skal ha fyrt løs mot statsministeren bak lukkede dører. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag 24. oktober ble det avholdt et representantskapsmøte i statsminister Jonas Gahr Støres eget partilag, Oslo Arbeiderparti.

Til tross for at statsministeren ikke var til stede, skal han ha fått så det sang etter av Fredrik Mellem, tidligere leder i Oslo Arbeidersamfunn.

Et sentralt tema på møtet var oppsummering av valgkampen. Valget resulterte i at Oslo mistet sin egen byrådsleder Raymond Johansen til Høyre etter åtte år, samtidig som Ap på nasjonalt nivå opplevde sitt dårligste valgresultat på nesten 100 år.

Kraftig kritikk

Fredrik Mellem, tidligere leder i Oslo Arbeidersamfunn. Foto: Arbeiderpartiet
Fredrik Mellem, tidligere leder i Oslo Arbeidersamfunn. Foto: Arbeiderpartiet

– Jeg oppfatter Arbeiderpartiet nå som to ting: Et restaureringsobjekt og et venteværelse. Det stadig flere av oss går rundt og venter på, er at Støre/Stenseng-epoken skal ta slutt, sånn at vi kan begynne på restaureringsarbeidet, sa Mellem, ifølge en lang rekke kilder som var tilstede på møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver VG.

Kritikken omfattet også frustrasjon over mangelen på et nasjonalt samlende prosjekt for å øke oppslutningen, fokus på habilitetssaker som avledet fra politikken, og ønsket om at SV burde vært en del av regjeringen.

ABC Nyheter har vært i kontakt med Mellem, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Representantskapet er Oslo Aps høyeste organ mellom årsmøtene og består blant annet av bystyregruppen, lokallagsledere, og bydelsutvalgspolitikere.

Den negative trenden fortsetter

3. november kunne ABC Nyheter meddele at den negative trenden for Arbeiderpartiet fortsetter, til tross for flere statsrådsbytter. Samtidig ser SV ut til å dra nytte av Aps situasjon, da de gjorde sin beste Opinion-måling noensinne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV har aldri hatt høyere oppslutning på en Opinion-måling, siden analysebyrået startet med partimålinger tilbake i 2007. Partiet fikk en oppslutning på 11prosent på novembermålingen, en økning på to prosentpoeng fra forrige måling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet på sin side, gikk tilbake med 2,2 prosentpoeng til 18 prosent oppslutning. Partisekretær Kjersti Stenseng tror ikke statsrådsendringene har hatt effekt ennå.

«Jeg tror dessverre endringene i regjering har blitt overskygget av andre negative saker, så vi har ikke fått uttelling for det ennå. De nye statsrådene er flinke folk, og jeg gleder meg til å se resultatet av arbeidet de akkurat har startet på», skrev Stenseng i en epost til ABC Nyheter tidligere denne måneden.