Barth Eide om Bidens uttalelser: – Det er lurt å høre hva som blir sagt fra FNs side

Utenriksminister Espen Barth Eide møtte onsdag pressen for å kommentere situasjonen i Israel og Gaza. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Utenriksminister Espen Barth Eide møtte onsdag pressen for å kommentere situasjonen i Israel og Gaza. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier Norge venter til FN har konkludert før man sier noe om hvem som sto bak sykehusangrepet i Gaza.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet fortsatt ikke helt. Jeg tror det er lurt å huske på at sannheten ofte er det første offer i krig, og at første nyhet ofte er feil, sier Barth Eide til NTB onsdag.

USAs president Joe Biden sa onsdag at bevisene han har sett tyder på at «det andre laget» har skylden for angrepet på Al-Ahli-sykehuset i Gaza, der flere hundre mennesker ble drept. Med dette mener han at det er noen andre enn Israel.

– Han sitter selvfølgelig på amerikansk etterretningsinformasjon, og jeg går ut ifra at han mener det når han sier det. Vi mener det er lurt å høre hva som blir sagt fra FNs side, sier utenriksministeren.