35 millioner i statsbudsjettet til bekjempelse av mobbing

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) lover penger til å bekjempe mobbing. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Penger til lokale beredskapsteam mot mobbing, læringsmiljø og kortere køer til statsforvalterne kommer med i statsbudsjettet, avslører Kunnskapsdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver de i en pressemelding.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier det har vært en økning i antallet elever som ikke har det godt og skolemiljøsaker som meldes til statsforvalterne.

– Dette bekymrer meg og er ikke noe vi kan akseptere. Derfor går vi nå inn med 35 millioner kroner til en kraftfull og konkret pakke som skal bidra til å styrke de tiltakene vi vet virker for å bedre skolemiljøet, sier Brenna.

Derfor kommer det som kalles en «kraftpakke» for å bedre skolemiljøet i norsk skole. Kraftpakken inneholder tre konkrete tiltak, ifølge departementet. Det dreier seg om tilskudd til lokale beredskapsteam i kommunene, styrking av læringsmiljøprosjektet og grep for å få ned køene og bedre veiledningen til statsforvalterne.

15 millioner kroner skal gå til lokale og regionale ressurser som skal gi «raskere og bedre støtte til skolene». Det kommer også ti millioner til å styrke det såkalte læringsmiljøprosjektet, som hjelper skoler og kommuner som sliter med dårlig skolemiljø. 35 flere skoler i ti kommuner kommer med i prosjektet i 2024. Sist men ikke minst kommer ti millioner kroner til statsforvalterne slik at de kan behandle flere skolemiljøsaker.