VG: Sindre Finnes satset på børsnedgang like før nye coronatiltak høsten 2020

Fredag kom det fram at Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister i perioden 2013 til 2021. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Fredag kom det fram at Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes gjorde over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister i perioden 2013 til 2021. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dagene før Erna Solbergs regjering i 2020 varslet nye coronarestriksjoner satset ektemannen Sindre Finnes på børsnedgang, melder VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I perioden mellom 3. og 9. september 2020 kjøpte Finnes 110.000 såkalte Bear-produkter, som gjør at du tjener penger hvis børsen går dårlig, skriver VG.

10. september det året varslet regjeringen at det kunne komme strengere coronatiltak som følge av økt smitte.

Bear-produktene som Finnes hadde handlet i dagene før, hadde en «giring» på ti-gangeren, skriver avisen.

– Faller kursen med en krone, så vil man tjene ti kroner. Stiger den med en krone, så vil man tape ti kroner. Grovt regnet vil det også tidoble risikoen, forklarer Espen Henriksen, som er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

Samme deg som regjeringens pressemelding ble sendt, solgte Finnes seg ut av alle Bear-produktene sine, ifølge VG.

Ifølge Nordnet falt indeksen med 0,99 prosent den dagen. Avisen har ikke kjennskap til hva Finnes tjente eller tapte på handlene og har heller ikke innsikt i kursen for sertifikatene som er omtalt i saken.

Finnes har ikke villet kommentere VGs sak, men skriver til avisen at oppmerksomheten rundt aksjesaken og medietrykket har gjort at han ikke er i stand til å fungere som normalt nå.