Kari Nessa Nordtun har ikke gitt opp ordførerhåpet i Stavanger

Ordfører i Stavanger Kari Nessa Nordtun (Ap) kjemper ennå om å beholde flertallet i byen. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB
Ordfører i Stavanger Kari Nessa Nordtun (Ap) kjemper ennå om å beholde flertallet i byen. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) trenger kun ett mandat for å fortsette i jobben, og nå kjemper partiet mot Venstre for å kapre flertallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem valgkretser er ikke ferdigtelte, og personstemmene er ikke tatt med i betraktning i Stavanger-valget. Venstre har bare så vidt taket på sitt tredje mandat, og Arbeiderpartiet ligger best an til å kapre det, melder Stavanger Aftenblad.

Tirsdag morgen er ingenting avgjort i energihovedstaden. Høyresiden ligger foreløpig best an, der Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, KrF og Pensjonistpartiet har 28.096 stemmer.

Sjekk resultatet for din kommune.

Nessa Nordtun og alliansen med Rødt, SV, MDG og Folkets parti har foreløpig 26.108.

Arbeiderpartiet i Stavanger har gjort et brakvalg og er størst med 32,2 prosent av stemmene. Det er partiets beste valgresultat i Stavanger på over 40 år, der mye forklares med den populære ordføreren.

Ennå er ikke alle stemmene telt, og frist for sent innkomne forhåndsstemmer er tirsdag klokken 17.