Åpen for alle - alltid

Vestlige ledere usikre på om G20-møtet ender med en felles uttalelse

EU-president Charles Michel holder pressekonferanse i New Delhi i forkant av helgens G20-møte. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB
EU-president Charles Michel holder pressekonferanse i New Delhi i forkant av helgens G20-møte. Foto: Altaf Qadri / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det råder stor usikkerhet om hvorvidt lederne på helgens G20-toppmøtet i India kommer til å bli enige om en felles slutterklæring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både USAs finansminister Janet Yellen og EU-president Charles Michel uttrykker usikkerhet om hvorvidt forhandlerne kommer i mål.

Michel sier at det er vanskelig å spå om møtet kommer til å ende med en felles uttalelse, mens Yellen understreker at det jobbes hardt med å få på plass formuleringer som alle kan slutte seg til.

– Så jeg forstår at det er utfordrende å utarbeide et slikt språk, men jeg vet at forhandlerne diskuterer det og jobber hardt for å gjøre det, sa Yellen på en pressekonferanse i New Delhi fredag.

Det er spesielt krigen i Ukraina uenigheten er knyttet til. Ifølge analytikere skaper det utfordringer i diskusjonene om alt fra matsikkerhet og gjeldsproblemer til klimasamarbeid.

Toppmøtet innledes lørdag og avsluttes søndag. G20 består av 19 land samt EU. Til sammen står de for 80 prosent av verdens produksjon og 60 prosent av verdens landarealer.