Frp inviterer til eldreforlik

Sylvi Listhaug inviterer de andre partilederne til å delta i et bredt eldreforlik. Foto: Tuva Åserud / NTB / POOL
Sylvi Listhaug inviterer de andre partilederne til å delta i et bredt eldreforlik. Foto: Tuva Åserud / NTB / POOL Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp-leder Sylvi Listhaug inviterer de andre partiene på Stortinget om å komme sammen om et eldreforlik på tvers av politiske skillelinjer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Listhaug sendte torsdag de andre partilederne og parlamentariske lederne en invitasjon som inneholder 20 konkrete forslag. Kjente Frp-forslag som statlig finansiering av eldreomsorgen og likestilling av offentlige og private aktører står på listen.

– Vårt håp er at vi kan legge fram en samlet løsning når Stortinget åpner, og at vi kan iverksette nødvendige tiltak snarest mulig. Landets eldre har ikke tid til å vente mer på å få den hjelpen de sårt trenger. Det haster å løse dette, og vi har ikke et øyeblikk å miste, sier Listhaug.

Brevet er en oppfølging av invitasjonen som hun fremmet i partilederdebatten i Bergen tirsdag. Også flere ganger tidligere har Frp foreslått at Stortinget samler seg om en tverrpolitisk løsning.

Ap-leder Jonas Gahr Støre stilte seg tvilende til at partiene vil kunne finne løsninger å enes om fordi den politiske avstanden er for stor. Høyre-leder Erna Solberg stilte seg åpen til å diskutere et mulig forlik, mens Rødt og SV svarte tydelig «nei».

Listhaug har vist til at Frp og SV samarbeidet for å få til barnehageforliket i 2003. Støre mente at utvikling av barnehagesektoren den gangen ikke kan sammenlignes med de utfordringene eldreomsorgen står overfor i dag.