Partitoppene tok til orde for eldreomsorg-forlik

Frp-leder Sylvi Listhaug dro fram et forlik likt barnehageforliket som en mulig løsning på problemene i eldreomsorgen. Det fikk gehør hos flere partiledere.

Frp-leder Sylvi Listhaug (Frp) fikk godt gjennomslag for forslaget om et eldreomsorg-forlik under partilederdebatten i TV 2 sine lokaler i Media City Bergen. Foto: Tuva Åserud / NTB
Frp-leder Sylvi Listhaug (Frp) fikk godt gjennomslag for forslaget om et eldreomsorg-forlik under partilederdebatten i TV 2 sine lokaler i Media City Bergen. Foto: Tuva Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For 20 år siden inngikk vi barnehageforliket. Den gang sto det 20.000 barn i kø. Det var ikke nok ansatte den gangen heller, men man bygget nok barnehager og fikk på plass nok plasser, sa Listhaug under tirsdagens TV 2-sendte partilederdebatt i Bergen.

MDG-leder Arild Hermstad tok så ordet og kalte Listhaugs forslag for en god løsning og «bingo».

– Vi trenger et forlik, sa han og viste til at flere partier er enige om mange tiltak.

Erna Solberg fulgte opp med å si at Høyre godt kan være med på å diskutere et forlik.

Venstre-leder Guri Melby var også positiv til forslaget, mens Olaug Bollestad (KrF) tidligere i debatten rakte ut hånden til Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og ønsket at de satte seg ned for å finne en løsning på problemene.

Nylig publiserte TV 2 en kartlegging som viste at nesten 2998 personer står på venteliste til sykehjemsplass eller døgnbemannet omsorgsbolig i Norge.

Det er en økning på nesten 900 fra forrige gang kanalen gjorde en tilsvarende kartlegging, i 2017.