Sikkerhetsglipp gjorde at ukjent mann omfavnet statsminister Scholz på flyplassen i Frankfurt

En fremmed mann klarte å komme seg helt bort til statsminister Olaf Scholz på flyplassen i Frankfurt tidligere i uken. Bildet viser den tyske statsministeren på vei inn i et fly i Tallinn fredag. Foto. Michael Kappeler/dpa via AP / NTB
En fremmed mann klarte å komme seg helt bort til statsminister Olaf Scholz på flyplassen i Frankfurt tidligere i uken. Bildet viser den tyske statsministeren på vei inn i et fly i Tallinn fredag. Foto. Michael Kappeler/dpa via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske myndigheter gjennomgår sikkerhetsrutinene etter at en fremmed mann tok seg fram til statsminister Olaf Scholz og omfavnet ham på flyplassen i Frankfurt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen kjørte i bil etter statsministerens kortesje ut på en avsperret del av flyplassområdet. Her gikk han ut av bilen, gikk bort til Scholz og håndhilste. Deretter omfavnet den fremmede mannen statsministeren.

Først da gikk det opp for sikkerhetsvaktene at det var en potensielt truende situasjon. Mannen ble pågrepet av det føderale politiet uten håndgripeligheter av noe slag.

Hendelsen fant sted onsdag, men først fredag ble den bekreftet av statsministerens kontor i Berlin. Scholz var i Frankfurt for møter i den europeiske sentralbanken.

Den fremmede mannen kjørte en privat bil gjennom sikkerhetskontrollen selv med et nummerskilt som ikke var klarert, skriver Bild.

– Statsministeren følte seg ikke på noe tidspunkt truet av hendelsen, sier regjeringstalsmann Wolfgang Büchner.