Russland skal lede samtaler mellom Tyrkia og Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kalte en gang den syriske presidenten for morder, men støtter nå utspillet om forhandlinger med Russland som vertskap. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kalte en gang den syriske presidenten for morder, men støtter nå utspillet om forhandlinger med Russland som vertskap. Arkivfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland skal tirsdag være vert for samtaler som skal forsøke å normalisere forholdet mellom Tyrkia og Syria, opplyser det tyrkiske utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtalene vil bli holdt på forsvarsministernivå i Moskva. Også landenes etterretningssjefer skal delta. Iran vil også være representert, opplyser den tyrkiske talsmannen Hulusi Akar.

Russland skal forsøke å spille en meklerrolle for om mulig å bedre det anstrengte forholdet mellom regjeringene i Ankara og Damaskus. De to landene kuttet alle forbindelser etter utbruddet av den syriske borgerkrigen i 2011.

– Vårt mål er å løse problemene gjennom forhandlinger og skape fred i regionen så raskt som mulig, sier den tyrkiske talsmannen.

Det har vært svært lite kontakt mellom de to hovedstedene siden Tyrkia valgte å støtte opprørerne som kjempet for å bli kvitt den syriske presidenten Bashar al-Assad. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kalte en gang den syriske presidenten for morder, men støtter nå utspillet om forhandlinger med Russland som vertskap.

Tidligere i april møttes representanter for Russland, Iran, Tyrkia og Syria i Moskva for å bane veien for et møte blant utenriksministrene på et senere tidspunkt.