Kjemperesultat for Høyre på ny måling – oppslutning på 36,9 prosent

Høyre-leder Erna Solberg kan notere at partiet er landets klart største i en ny meningsmåling som Opinion har gjort for FriFagbevegelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Høyre-leder Erna Solberg kan notere at partiet er landets klart største i en ny meningsmåling som Opinion har gjort for FriFagbevegelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre er større enn hele venstresiden til sammen på en ny måling Opinion har gjort for FriFagbevegelse. Arbeiderpartiet når et nytt bunnpunkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre får en oppslutning på 36,9 prosent, noe som er en oppgang på 5 prosentpoeng fra forrige måling utført av Opinion for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jøye meg! Dette er en så god måling at jeg tror vi må være ærlige på at den nok ligger i ytterkanten av hva vi kan tørre å håpe på, skriver Høyre-leder Erna Solberg i en epost til FriFagbevegelse.

– Tas på største alvor

Arbeiderpartiet får på sin side en oppslutning på 15,5 prosent, noe som er en nedgang på 1,3 prosentpoeng siden samme måling i februar.

– Denne tilbakemeldinga fra velgerne tas på største alvor, skriver Aps partisekretær Kjersti Stenseng i en epost til FriFagbevegelse.

Fire prosentpoeng høyere enn snittet

Høyres oppslutning på målingen er 4 prosentpoeng høyere enn snittet av målingene for februar, ifølge oversikten fra Poll of polls.

Ap hadde på sin side et snitt på meningsmålingene i februar på 18,5 prosent, noe som altså er 3 prosentpoeng høyere enn Opinions måling viser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målingen er utført i perioden 28. februar til 6. mars og er basert på 999 telefonintervjuer. 70 prosent har avgitt svar om partireferanse og resultatene må tolkes innenfor feilmarginer som varierer mellom 1 og 3 prosentpoeng.

Målingen i sin helhet (endring fra februar i parentes): Ap 15,5 (-1,3), H 36,9 (+5) Sp 6,2 (+1,1) Frp 12,2 (-0,6), SV 7,9 (-1,0), Rødt 5 (-2,8), V 4,8 (+0,7), MDG 2,4 (-1,2) KrF 4,1 (+0,1).