Flere hundre demonstranter tilbake ved Olje- og energidepartementet

Ella Marie Hætta Isaksen (foran til høyre) er blant aksjonistene fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat som blokkerer inngangene til Olje- og energidepartementet mandag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Ella Marie Hætta Isaksen (foran til høyre) er blant aksjonistene fra Natur og ungdom og Norske Samers Riksforbund Nuorat som blokkerer inngangene til Olje- og energidepartementet mandag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et par hundre Fosen-demonstranter forsøker på nytt mandag morgen å sperre alle innganger til Olje- og energidepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med slagordet «Urfolksrett er ikke valgfritt – møllene må rives nå» blokkerer demonstrantene inngangene til departementet mandag morgen.

Sammen med aksjonistene fra Norske Samers Riksforbund Nuorat og Natur og Ungdom er også den svenske klimaforkjemperen Greta Thunberg, som ankom Oslo allerede søndag kveld.

Aksjonistene reagerer på at vindturbinene på Fosen, som Høyesterett har sagt at er ulovlige, ikke er revet.

Natt til mandag ble 13 av demonstrantene fjernet av politiet med makt og innbrakt etter at de nektet å fjerne seg fra innsiden av departementet. Ved 7-tiden om morgenen er flere av dem tilbake på utsiden av bygningen i Akersgata i Oslo sentrum.

Saken oppdateres