Kim viste fram datteren på forsvarsfest

Kim Ju-ae og faren Kim Jong-un hadde matchende antrekk da de ankom banketten ved det nordkoreanske forsvarets 75-årsfeiring. Til høyre går Kims kone Ri Sol-ju. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB
Kim Ju-ae og faren Kim Jong-un hadde matchende antrekk da de ankom banketten ved det nordkoreanske forsvarets 75-årsfeiring. Til høyre går Kims kone Ri Sol-ju. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den unge datteren til Nord-Koreas leder var ved farens side da landets hær feiret sin 75-årsdag. Det spekuleres i om hun forberedes på å arve makten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den fjerde offentlige opptredenen til Kim Ju-ae, som antas å være ni eller ti år gammel. Nordkoreanske propagandamedier har tidligere omtalt henne som spesielt avholdt, noe som har bidratt til spekulasjoner om at hun kan bli den neste arvtakeren i Kim-dynastiet.

Den yngste Kim var med da leder Kim Jong-un hilste på militære ledere i en velregissert opptreden. Hun var også kledd likt som faren da de gikk på rød løper inn til jubileumsbanketten. Der hyllet Kim Jong-un forsvaret for å være «verdens sterkeste» militærmakt.

Far og datter var svært opprømt over å bli overbevist om landets evige sikkerhet og fremtid, ettersom de ledes av den alltid seirende og briljante øverstkommanderende, som har en vilje av stål, skriver propagandaavisen Rodong Sinmun, som regelmessig er overstrømmende i sin ros av landets ledelse.

Tidligere har datteren overvært testing av interkontinentale raketter og fått treffe ingeniørene som lager de.