Stortinget kommer med Tiktok-advarsel

Stortingsrepresentantene blir av Stortingets administrasjon oppfordret til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen. Foto: Lise Åserud / NTB
Stortingsrepresentantene blir av Stortingets administrasjon oppfordret til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingets administrasjon oppfordrer på intranettet stortingsrepresentanter og ansatte til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en melding med tittelen «Tiktok og andre apper» maner Stortingets administrasjon til generell varsomhet ved installering og bruk av apper på telefon og nettbrett, skriver Dagbladet.

– Særlig personvernet kan være utsatt», står det i meldingen.

Samtidig slås det fast at det ikke så langt er lagt ned noe forbud mot bruk av Tiktok, ifølge VG , som først skrev om saken.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) innrømmet til TV 2 i forrige uke at hun hadde Tiktok på en ugradert tjenestemobil i en periode på en måneds tid mens hun var justisminister.

Den kontroversielle appen eies av det kinesiske selskapet ByteDance som samler inn data om brukerne. Frykten har vært at opplysninger kan havne i kinesiske myndigheters hender.