Lars Haltbrekken innstilles som ny nestleder i SV

Lars Haltbrekken kan bli ny nestleder i SV.
Lars Haltbrekken kan bli ny nestleder i SV.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lars Haltbrekken bør bli ny nestleder i SV, mener et flertall i partiets valgkomité. Et mindretall ønsket seg Marian Hussein.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valgkomiteen la onsdag fram sin innstilling. Komiteen går enstemmig inn for at Kirsti Bergstø skal overta som partileder etter Audun Lysbakken. Det er også enighet om at Torgeir Knag Fylkesnes skal fortsette som en av partiets nestledere.

Bergstø sitter i dag som den andre nestlederen, og valgkomiteen måtte finne en erstatter for henne. Valget falt på Haltbrekken, men komiteen var nesten delt på midten. Fire medlemmer gikk for Haltbrekken, mens tre foreslo Marian Hussein.

Valgkomiteens leder Pål Julius Skogholt støttet mindretallet.

– Vi har hatt mange gode kandidater til å bli nestleder. Vi står igjen med to svært gode kandidater, som begge vil kunne gjøre en utmerket jobb som nestleder for SV. Partiet vil stå seg godt uansett hvem som blir valgt, skriver han i en pressemelding.

– Komiteen har lagt vekt på en ledelse og et sentralstyre med ulik erfaring og kunnskap som utfyller hverandre godt. I denne innstillinga har vi tatt hensyn til geografi, kjønn, kunnskap og en balanse mellom erfaring og nye folk

Kirsti Bergstø har vært eneste kandidat til ledervervet, bekreftet valgkomiteens leder Pål Julius Skogholt overfor NTB tidligere.