Durek Verrett fortsetter å snakke om kongehuset

Durek Verret fotografert under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i juni.
Durek Verret fotografert under regjeringens feiring av prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag i juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsessen Märtha Louises forlovede bryter de nye reglene fra kong Harald.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en hel høst med samtaler mellom prinsesse Märtha Louise (51) og forloveden Durek Verrett (48), på den ene siden og kongehuset, ved kong Harald (85), dronning Sonja og kronprins Haakon (49), ble det endelig klart i november at partene hadde kommet til enighet.

«Dette innebærer blant annet at de ikke skal bruke prinsessetittelen eller omtale Kongehusets medlemmer i egne sosiale mediekanaler, i medieproduksjoner eller i tilknytning til annen kommersiell aktivitet», het det i pressemeldingen fra kongehuset.

I tiden etter har imidlertid Durek vist til og snakket om medlemmer av kongehuset i direktesendinger både på Instagram og TikTok.

Det var VG som omtalte saken først.

Hyllet kongen

Etter at prins Harry hyllet den norske kongefamilien for å ta til orde mot rasisme, uttalte Verrett følgende i en direktesending på TikTok i første halvdel av januar:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Så dere innlegget jeg la ut om prins Harry? Jeg hadde en samtale med min svigerfar, kong Harald, og fortalte ham om svart kultur og det jeg har gått gjennom. Jeg viste ham alle drapstruslene og alle raseangrepene jeg har vært borti og så videre. Og du vet, det var så snilt av ham å sette seg ned med meg, og også dronningen, og høre på alt jeg hadde å si. Det var virkelig vakkert.

Slottet: – Fortsetter å snakke sammen

På spørsmål fra VG om hvordan de og kongen stiller seg til at Verrett fortsetter å uttale seg om kongehusets medlemmer i egne sosiale mediekanaler, i strid med enigheten, slik den ble beskrevet i presseskrivet fra Slottet i november, svarer Det kongelige hoff, ved kommunikasjonssjef Guri Varpe:

– Gjennom de gode samtalene i høst kom kongefamilien frem til felles forståelse og enighet om veien videre. Kongefamilien fortsetter å snakke sammen, mens ordningen går seg til, som H.M. Kongen også sa i intervjuet om dette i november.

ABC Nyheter har tatt kontakt med Durek Verrett, men har ikke fått svar på henvendelsen.