Ap-veteran vil vurdere å bytte ut Støre

Torbjørn Bongo, her til venstre, vil ha lederdebatt i Arbeiderpartiet. Foto: Vidar Ruud / NTB
Torbjørn Bongo, her til venstre, vil ha lederdebatt i Arbeiderpartiet. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiveteran og fagforeningstopp Torbjørn Bongo sier han mener Arbeiderpartiet må vurdere om Jonas Gahr Støre er rett mann for partilederjobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bongo, som er leder i Norges offisers- og spesialistforbund (NOF), sier til Klassekampen lørdag at han mener Støre tidvis har vært en svak leder, og at det er en del av forklaringen på hvorfor det går så dårlig med både Ap og regjeringen.

– Hvor er statsministeren i debattene om fattigdom og Forskjells-Norge? Et kjerneområde for Arbeiderpartiet. Han burde markere seg, men gjør det ikke. Om han ikke endrer kursen og lederstilen, mener jeg at vi i partiet må ta en diskusjon på om vi har rett leder, sier Bongo.

Bongo har sittet på fylkestinget for Arbeiderpartiet i Troms og understreker at han uttaler seg som partimann. Han har ikke tro på krisetidene som forklaring på de svake målingene.

– Det er ingen naturlov at det er upopulært å være leder i en vanskelig situasjon. Vi har mange eksempler på det motsatte, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ha Tajik tilbake

Bongo nevner Tonje Brenna, Raymond Johansen og Hadia Tajik som aktuelle for partiledelsen.

– Tajik gjorde en god jobb. Det var nok riktig at hun trådte til side, men nå er det på tide å komme tilbake. Vi har ikke livstidsstraff her i landet, sier Bongo.

Arbeiderpartiet har landsmøte i mai 2023. Valgkomiteen settes ned på nyåret.

Flere kritiske til Støre

Bongo er ikke den eneste som den siste tiden har uttrykt misnøye med ledelsen i Arbeiderpartiet.

For to uker siden uttalte tidligere LO-topp Sture Arntzen at det er på tide at ledelsen i partiet, også Støre, trekker seg.

– Jonas og ledelsen laget slagordet om at de har en politikk for vanlige folk. Men dessverre så treffer de ikke vanlige folk med politikken sin. Dette går ikke lenger, de bør skiftes ut på landsmøtet til våren, slik at andre krefter kan gjenreise partiet vårt, sa Arntzen i et intervju med VG.