Støre til TV 2: Strømprisene forklarer mye av Arbeiderpartiets fall

– Jeg mener vi fortjener bedre enn det. Og så har jeg sagt at jeg skjønner at mange velgere – og det viser jo også statistikken – setter seg på gjerdet og er avventende fordi de opplever ting i hverdagen nå som de ikke har opplevd i Norge på mange, mange år, sier  statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre.
– Jeg mener vi fortjener bedre enn det. Og så har jeg sagt at jeg skjønner at mange velgere – og det viser jo også statistikken – setter seg på gjerdet og er avventende fordi de opplever ting i hverdagen nå som de ikke har opplevd i Norge på mange, mange år, sier  statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Annika Byrde / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Jonas Gahr Støre vedgår at det har vært en intens høst, men at han er minst like motivert. Aps fall forklarer han blant annet med strømpriser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Støre gjentar overfor TV 2 at en ny styringsmekanisme for krafteksport kommer. Denne ble varslet allerede i sommer og legges fram på nyåret. Nye løfter vil han ikke gi.

– Vi ønsker oss tilbake igjen til en situasjon med lave og stabile strømpriser, så fort vi kan. Det er viktig for norsk næringsliv, viktig for bedrifter. Men, som jeg har sagt mange ganger: Det er ikke noen «quick fix» på dette. Det grunnleggende problemet er at de mangler kraft i Europa, sier han til kanalen.

Støre understreker at det ikke mangler politiske vilje.

– Men skal vi gjøre en endring, så må vi ha utredet det ordentlig, vite hva konsekvensene er og ikke komme i en situasjon som får negative konsekvenser som truer forsyningssikkerheten, sier han.

Han innrømmer at det har vært en intens høst, med mange store saker og dårlige meningsmålinger.

– Jeg mener vi fortjener bedre enn det. Og så har jeg sagt at jeg skjønner at mange velgere – og det viser jo også statistikken – setter seg på gjerdet og er avventende fordi de opplever ting i hverdagen nå som de ikke har opplevd i Norge på mange, mange år, sier Støre.