Hemmelig kundeliste for Støres nye statssekretær

Statsminister Jonas Gahr Støre.
Statsminister Jonas Gahr Støre.  Foto: NTB

Hvem Kristoffer Thoner, statsministerens nye statssekretær, jobbet for som konsulent i McKinsey blir holdt hemmelig på grunn av selskapets regler.

– Jeg er av min tidligere arbeidsgiver pålagt taushetsplikt om hvilke klienter jeg har jobbet med, sier Thoner til TV 2 og fortsetter:

– Men jeg kan si at jeg de siste 12 månedene har vært involvert i arbeid med tre ulike klienter, to i utlandet og én med hovedkontor i Norge. Prosjektene jeg har jobbet med, har vært innen mediene, underholdning, e-handel og telekom. Prosjektene har alle vært basert i USA og i Europa.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han har tillit til sin nye statssekretær.

– Det er strenge habilitetsregler, og jeg vet at Kristoffer Thoner vet veldig godt at hvis han på noen måte skulle komme i nær kontakt med folk han har hatt kundeforhold til før, så gjelder det habilitetsregler, sier Støre til kanalen.

Thoner ble sammen med Halvard Hølleland fredag utnevnt til nye statssekretærer av Kongen i statsråd.