To av Jonas Gahr Støres statssekretærer slutter

Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med statssekretærene Thomas Boe Hornburg , Siri Hytten (t.h.) og Tale Jordbakke under en luftetur under sonderinger mellom SV, Ap og Sp om mulig regjeringssamarbeid på Hurdalsjøen i fjor høst. Nå er Hytten og Jordbakke ferdig i sine jobber.
Ap-leder Jonas Gahr Støre sammen med statssekretærene Thomas Boe Hornburg , Siri Hytten (t.h.) og Tale Jordbakke under en luftetur under sonderinger mellom SV, Ap og Sp om mulig regjeringssamarbeid på Hurdalsjøen i fjor høst. Nå er Hytten og Jordbakke ferdig i sine jobber.  Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tale Jordbakke og Siri Hytten går av som statssekretærer for statsministeren. De har hatt ansvar for kommunikasjon og vært blant Støres nærmeste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tale Jordbakke og Siri Hytten slutter i sine roller som statssekretærer for statsminister Jonas Gahr Støre, melder Vårt Land.

De to slutter i jobben i fredag og vil bli erstattet, skriver avisen.

Både Jordbakke og Hytten har jobbet med kommunikasjon hos statsministeren.

Tett på Støre

Dagens Næringsliv skriver at Jordbakke selv skal ha bedt om å fratre fra stillingen tidligere i år. Jordbakke begynte som rådgiver for Jonas Gahr Støre på Stortinget i februar 2020 før hun ble med over til SMK etter regjeringsskiftet. Hun har tidligere jobbet på partikontoret og i NHO. Hytten kom fra Aps partiapparat.

De har begge vært blant statsminister Støres absolutt nærmeste medarbeidere både gjennom valgkampen og i regjering, skriver VG.

Inn som erstatter i statsministerens apparat kommer Kristoffer Thoner (35) fra konsulentselskapet McKinsey, skriver DN. Thoner selv har ikke besvart avisens henvendelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobbet i TV 2

Thoner var i flere år politisk reporter i TV 2. I 2016 sluttet han for å begynne i konsulentselskapet McKinsey. I 2019 ble han samtidig hyret inn av Arbeiderpartiet for å jobbe i en prosjektstilling i forbindelse med kommunevalget og var tett på partileder Støre.

Etter kun ett år, gikk Thoner tilbake til konsulentselskapet der han i dag er juniorpartner.