SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) må punge ut med nesten en halv million kroner i skattesmell. Foto: Terje Pedersen / NTB
Torgeir Knag Fylkesnes (SV) må punge ut med nesten en halv million kroner i skattesmell. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV-politikeren Torgeir Knag Fylkesnes har fått en skattesmell på nær en halv million kroner i forbindelse med pendlerbolig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder VG.

Fylkesnes har tidligere bekreftet at han får en skattesmell, men summen på den har ikke vært kjent. VG har fått innsyn i nylige endringer av politikernes ligninger. Totalt 38 tidligere og nåværende toppolitikere fikk i høst skattekrav for bruk av gratis pendlerbolig.

– Skattekravet skyldes den delvise utleien av leiligheten i Tromsø, sier Fylkesnes til VG.

Fylkesnes blir nevnt som en av kandidatene til å ta over som SV-leder etter Audun Lysbakken.

To andre SV-ere har også fått store skattekrav. Freddy André Øvstegård får en skattesmell på 323.989 kroner, mens Mona Lill Fagerås må betale et skattekrav på 194.733 kroner.

– Skatteetaten mener det er «unnskyldelige forhold», som at de har fått feil informasjon fra Stortinget og fordi Stortingets administrasjon regelmessig har avklart skatterettslige spørsmål med Skatteetaten. Utover dette er spørsmål om skatt et forhold mellom Skatteetaten og hver enkelt representant, sier SVs kommunikasjonssjef Siri Gjørtz.

VG skrev søndag at også Frp-politiker Himanshu Gulati har fått en skattesmell. For ham ble beløpet 60.829 kroner.