Senterpartiet faller mot sperregrensen i ny måling

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum fronter den omstridte lakseskatten, må forsvare et stramt statsbudsjett og får kritikk får manglende støtte til de som sliter økonomisk. Nå faller oppslutningen til Sp enda et hakk nærmere sperregrensen.
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum fronter den omstridte lakseskatten, må forsvare et stramt statsbudsjett og får kritikk får manglende støtte til de som sliter økonomisk. Nå faller oppslutningen til Sp enda et hakk nærmere sperregrensen. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet taper 2 prosentpoeng og får en oppslutning på 4,8 prosent i den siste meningsmålingen til Dagbladet. Nå er Vedums parti mindre enn Rødt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er for lavt, erkjenner Vedum overfor Dagbladet.

Selv med en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng fra forrige måling i oktober er Rødt med en oppslutning på 5,9 prosent, større enn Sp.

– Hovedjobben for Senterpartiet nå er vise at vi kan gi trygghet for folk. Vi satser på Forsvaret, politi og beredskap, der Høyre kutter kraftig. Vi sikrer matproduksjonen og kutter i avgifter for bøndene, sier han.

Mens Sp faller tungt, er oppslutningen til Arbeiderpartiet stigende. Med en økning på 1,7 prosentpoeng får Jonas Gahr Støre og hans mannskap 19,8 prosent på målingen som Ipsos har gjennomført.

Feilmarginen ligger mellom -1,3 og 3,3 prosentpoeng.

Høyre er største parti med en oppslutning på 29,8 prosent etter en framgang på 0,5 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet gjør et skikkelig hopp på 1,6 prosentpoeng til 14,7 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre kan likevel sies å være målingens vinner, med en framgang på 2,2 prosentpoeng, opp fra 3,8 til 6 prosents oppslutning.

– Det er gøy å se framgang på målingene. Jeg tror folk har lagt merke til vårt alternativ til regjeringens skuffende statsbudsjett, sier Venstre-leder Guri Melby.

SV får 8,4 prosent (-1,7 prosentpoeng), MDG 3,3 prosent (-1,6) og Kristelig Folkeparti 3,1 (-0,5).