Skavlan-intervju med Abba-Agnetha utnyttes av Jair Bolsonaros støttespillere

Agnetha Fältskog som gjest på «Skavlan» i 2013.
Agnetha Fältskog som gjest på «Skavlan» i 2013. Foto: SVT/NRK via Youtube
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke første gang innholdet vårt blir misbrukt, sier Fredrik Skavlan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av forrige måned ble venstresidens leder Lula da Silva valgt til ny president i Brasil.

Høyresidens leder og tidligere president Jair Bolsonaro har ikke villet anerkjenne tapet, og hans støttespillere har protestert på valgresultatet som de mener er preget av valgfusk.

For å støtte opp om den konspirasjonsteorien misbruker nå Bolsonaros støttespillere et Skavlan-intervju med Agnetha Fältskog, kjent fra Abba.

Hevder Agnetha Fältskog er en svensk dommer

Fältskog var i 2013 gjest i Fredrik Skavlans talkshow «Skavlan» og snakket blant annet om familielivet etter Abba-tiden.

Dette klippet har nå Bolsonaro-støttespillere brukt til å spre sin propaganda.

Klippet spres nå på Tiktok med tittelen «Internasjonale medier», og Fältskog presenteres som en svensk dommer med navn «Anne Åse» som snakker om valgfusket i Brasil, skriver svenske Expressen som siterer svenske Dagens Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er virkelig tvilsomt at en så populær president vil være den første i Brasil som ikke klarer å bli gjenvalgt. Spesielt når man tenker på rapportene om åpenbart valgfusk i det brasilianske valget. Hvis du analyserer det nøye, kan du bare bekrefte mistanken. Den andre siden har gjort alt i sin makt for å fjerne nasjonens mest ærefulle mann fra makten. Dette er virkelig synd for demokratiet, sier «Anna Åse» ifølge undertekstene.

Fredrik Skavlan: – Vanskelig å stoppe

– Det er ikke første gang innholdet vårt har blitt misbrukt, men det er dessverre vanskelig å stoppe, sier Fredrik Skavlan til Dagens Nyheter.

– Enten det handler om politikk eller bitcoins, får vi bare håpe at folk der ute gjennomskuer en svindel når de ser en, fortsetter han.

Lupa, den brasilianske organisasjonen for faktasjekking, eller det brasilianske svaret på Faktisk.no, har i en uttalelse stemplet videoen som falsk.