Siavash Mobasheri går av som leder av Rødt Oslo

Siavash Mobasheri går av som gruppeleder av Rødt Oslo, inn som erstatter kommer nestleder i Rødt Oslo, Mari Rise Knutsen.
Siavash Mobasheri går av som gruppeleder av Rødt Oslo, inn som erstatter kommer nestleder i Rødt Oslo, Mari Rise Knutsen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Siavash Mobasheri går av som leder for Rødt Oslo. Erstatteren er lokallagets nåværende nestleder Mari Rise Knutsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det er feil med så stor maktkonsentrasjon hos en person. Derfor velger jeg å gå av som leder av Rødt Oslo, sier Siavash Mobasheri til Vårt Oslo.

Rødts bystyregruppe i Oslo valgte opprinnelig Mobasheri som gruppeleder 19. september, etter at Eivor Evenrud trakk seg fra vervet i protest mot nominasjonskomiteen. Dermed satt Mobasheri både som partileder og gruppeleder samtidig, noe han følte var feil.

– Dette var et skifte ingen av oss hadde planlagt. Men etter at jeg ble gruppeleder i bystyret, var jeg klar på at jeg syntes det var uheldig at en person satt på to så sentrale verv i Oslo. Å være både gruppeleder og partileder konsentrerer for mye makt på en person og er ikke demokratisk, mener Mobasheri.

Han ønsket egentlig å gå av som Rødt-leder i Oslo straks etter at han ble utnevnt til gruppeleder, men ble bedt av fylkesstyret om å sitte litt til. Nå har nestleder i Rødt Oslo, Mari Rise Knutsen, tatt over styringen og blitt utnevnt til ny leder.