Arild Hermstad vant MDG-kamp i Oslo

MDGs Arild Hermstad vant kampen om annenplassen på nominasjonslista i Oslo.
MDGs Arild Hermstad vant kampen om annenplassen på nominasjonslista i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fungerende partileder i Miljøpartiet De Grønne, Arild Hermstad, vant kampen om andreplassen på kommunevalglista i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver NRK.

Hermstad ble utfordret av Einar Wilhelmsen om andreplassen på nominasjonsmøtet i MDG onsdag kveld, og vant med 111 stemmer mot 98 stemmer.

– Jeg takker for tilliten og er svært glad for å få muligheten til å få enda flere med på vårt grønne prosjekt i Norges største kommune. MDG i Oslo har fått til mer enn mange trodde var mulig, og gjennomført den grønne politikken vi har gått til valg på. Men mye gjenstår, sier Hermstad i en pressemelding fra MDG.

Einar Wilhelmsen var opprinnelig innstilt på femteplass på listen, men tok opp kampen om annenplassen etter å ha blitt fremmet av partikollega Sabina Syed. Wilhelmsen har tidligere sagt til Aftenposten at han mener Hermstad er den beste kandidaten til partilederjobben.

– Men jeg er enige med dem som sier at å stå på annenplass på listen vår i Oslo, er en heltidsjobb og vel så det. Det krever full fokus. Det samme vil jeg si om å være partileder. At de som står på toppen av listen vår har kapasitet og fullt fokus på dette er veldig viktig, og vise versa som partileder.

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav ble enstemmig valgt som partiets førstekandidat.