Trumps tidligere stabssjef beordret til å vitne

Daværende stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus fotografert rett før presidentvalget høsten 2020 som Donald Trump tapte mot Joe Biden.
Daværende stabssjef Mark Meadows i Det hvite hus fotografert rett før presidentvalget høsten 2020 som Donald Trump tapte mot Joe Biden. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dommer har beordret den tidligere stabssjefen i Det hvite hus, Mark Meadows, til å vitne for en storjury som etterforsker mulig valgpåvirkning i Georgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spesialoppnevnte storjuryen gransker hvorvidt tidligere president Donald Trump og hans allierte på ulovlig vis forsøkte å påvirke valget i delstaten Georgia i 2020.

Statsadvokat Fani Wallis i Fulton County åpnet etterforskningen i fjor av handlinger foretatt av Trump og andre i et forsøk på å frata Joe Biden valgseieren. Meadows er en av flere Trump-medarbeidere og rådgivere som Willis ønsker vitnemål fra.

Siden Meadows bor i South Carolina, var det en dommer i denne delstaten som onsdag beordret ham til å vitne.

Det har foreløpig ikke lyktes nyhetsbyrået AP å få en kommentar fra Meadows' advokat. Trump selv nekter for å ha gjort noe galt.

Wallis har i en rekke andre tilfeller lyktes med å få domstoler i andre delstater til å beordre Trump-allierte til å vitne i etterforskningen.

Mange republikanske politikere og velgere har siden Bidens seier feilaktig hevdet at Trump vant presidentvalget.