Vårt Land: Kjell-Ingolf Ropstad slipper tilleggsskatt

Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad er ikke blant de elleve som må betale tilleggsskatt etter Skatteetatens kontroll med Stortinget og SMK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fått et endelig vedtak i min sak om å innberette en fordel av fri bolig til en verdi av 668.729 kroner. Det er det samme som Skatteetaten varslet om i juni, og jeg har ikke blitt ilagt tilleggsskatt, skriver tidligere KrF-leder, nå stortingsrepresentant Kjell-Ingolf Ropstad i en sms til Vårt Land.

– Jeg kommer nå til å betale inn det Skatteetaten har kommet fram til, fortsetter han.

Man blir ilagt tilleggsskatt dersom man ikke leverer riktige og fullstendige opplysninger i skattemeldingen, og de manglende opplysningene har ført til en skattemessig fordel, skriver Skatteetaten på sine sider.

De såkalte pendlerboligsakene startet med at Aftenposten høsten 2021 avslørte at daværende KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad hadde fått pendlerbolig ved å ha adresse hjemme hos foreldrene. Han ble valgt inn på Stortinget i 2009, men meldte ikke flytting før november 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aftenposten meldte at Ropstad bare i ett av årene fra 2009 til 2020 skattet av pendlerboligen. Det var i 2019, da han bodde i statsrådsbolig.

Året etter rapporterte Ropstad til Statsministerens kontor at han hadde utgifter hjemme hos foreldrene i Agder, og han slapp dermed å betale rundt 175.000 kroner i skatt. KrF-lederen betalte heller ikke foreldrene sine for utgiftene han hadde oppgitt.

Sakene rundt Ropstad førte til at han 18. september 2021 trakk seg som både statsråd og partileder i KrF.