Putin inviterer ledere fra Aserbajdsjan og Armenia til Sotsji

Armenias statsminister Nikol Pasjinian har takket ja til å et toppmøte med presidentene i Russland og Aserbajdsjan neste uke.
Armenias statsminister Nikol Pasjinian har takket ja til å et toppmøte med presidentene i Russland og Aserbajdsjan neste uke. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president har invitert statsministeren i Armenia og Aserbajdsjans president til et toppmøte i Sotsji i Russland mandag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser den armenske statsministeren Nikol Pasjinian. Han sier at han har sagt han kommer, men legger til at han er usikker på om Aserbajdsjans president Ilham Alijev vil gjøre det samme.

Armenia og Aserbajdsjan har utkjempet to kriger – den ene på 1990-tallet, den andre i 2020 – som følge av strid om enklaven Nagorno-Karabakh. Enklaven er folkerettslig en del av Aserbajdsjan, mens befolkningen hovedsakelig er armensk.

Over 6.500 soldater ble drept i kampene i 2020. I forrige måned inngikk de to landene en våpenhvile, men det har likevel oppstått nye sammenstøt i Armenia ved grensen til Aserbajdsjan, hvor flere hundre personer har blitt drept.