Skattekravet mot justisminister Emilie Enger Mehl er frafalt

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ble i juni varslet om et skattekrav fra Skatteetaten, men kravet er nå frafalt.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ble i juni varslet om et skattekrav fra Skatteetaten, men kravet er nå frafalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Emilie Mehl (Sp) ble i juni varslet av Skatteetaten om en ekstra skattebetaling på 50.000 kroner etter pendlerboligsaken. Nå er saken frafalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har fått brev fra Skatteetaten om at de har henlagt kontrollsaken. De legger til grunn at jeg oppfylte vilkår om pendlerstatus, sier Mehl til VG.

38 politikere har i perioden 2017–2020 betalt for lite skatt fordi verdien av å bo i pendlerbolig burde legges til den skattbare inntekten, opplyste Skatteetaten onsdag.

– Jeg tok selv kontakt med Skatteetaten om min pendlersituasjon allerede før de åpnet kontrollen. Etter at varselet om skattekrav kom tidligere i år, var jeg opptatt av å gi alle opplysninger de ba om. Jeg er nå glad for at alt er riktig og for å legge saken bak meg.