Skattekravet mot justisminister Emilie Enger Mehl er frafalt

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ble i juni varslet om et skattekrav fra Skatteetaten, men kravet er nå frafalt.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ble i juni varslet om et skattekrav fra Skatteetaten, men kravet er nå frafalt. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Justisminister Emilie Mehl (Sp) ble i juni varslet av Skatteetaten om en ekstra skattebetaling på 50.000 kroner etter pendlerboligsaken. Nå er saken frafalt.

– Jeg har fått brev fra Skatteetaten om at de har henlagt kontrollsaken. De legger til grunn at jeg oppfylte vilkår om pendlerstatus, sier Mehl til VG.

38 politikere har i perioden 2017–2020 betalt for lite skatt fordi verdien av å bo i pendlerbolig burde legges til den skattbare inntekten, opplyste Skatteetaten onsdag.

– Jeg tok selv kontakt med Skatteetaten om min pendlersituasjon allerede før de åpnet kontrollen. Etter at varselet om skattekrav kom tidligere i år, var jeg opptatt av å gi alle opplysninger de ba om. Jeg er nå glad for at alt er riktig og for å legge saken bak meg.