Greenpeace demonstrerte under Truss' tale

Storbritannias statsminister Liz Truss holdt onsdag en tale under den konservative partikonferansen i Birmingham. Den ble avbryt av demonstranter som mente hun ikke gjør nok for klima.
Storbritannias statsminister Liz Truss holdt onsdag en tale under den konservative partikonferansen i Birmingham. Den ble avbryt av demonstranter som mente hun ikke gjør nok for klima. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greenpeace-demonstranter avbrøt statsminister Liz Truss' tale under den konservative partikonferansen i Birmingham onsdag. De mener hun har gått tilbake på valgløfter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to demonstrantene Rebecca Newsom og Ami McCarthy ba statsministeren ta ansvar. Med seg hadde de et skilt hvor det sto «Hvem stemte for dette?».

De to ble kastet ut av lokalet til jubel og applaus fra de som var til stede. Etterpå beskyldte Newsom Truss for å ha kjørt de fleste av toryenes valgløfter fra 2019 gjennom «makuleringsmaskinen».

– Folk stemte for en styrket kamp mot klimaendringer, verdensledende miljøvern og bekjempelse av fattigdom og ulikhet. I stedet får de fracking, dårligere regler for vern av dyreliv og natur, og kutt i velferden, sa hun.

Truss har siden hun kom til makten for en måned siden lovet å bedre den økonomiske veksten i Storbritannia. Økt olje- og gassleting i Nordsjøen har møtt kraftig kritikk fra miljøorganisasjoner.

Greenpeace har blant annet bedt regjeringen innføre høyere skatt på selskaper som har fått langt høyere fortjeneste som følge av økte gass- og oljepriser, men Truss, som tidligere har vært ansatt i Shell, har sagt at det er uaktuelt.