Erna Solberg: – Atomkraft er en skikkelig god energikilde

Høyre-leder Erna Solberg sier til Finansavisen at hun ikke har forståelse for Tysklands beslutning om å stenge atomkraftverkene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Høyre-leder Erna Solberg sier til Finansavisen at hun ikke har forståelse for Tysklands beslutning om å stenge atomkraftverkene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB

Høyre-leder Erna Solberg forstår ikke hvorfor Angela Merkel tok beslutningen om å stenge de tyske atomkraftverkene.

– Jeg mener at atomkraft er en skikkelig god energikilde i land som mangler stabilisator i sine kraftsystemer. Det finnes en avfallsutfordring, men jeg er ikke imot atomkraft generelt, sier Høyre-leder Erna Solberg til Finansavisen.

Etter kjernekraftulykken i Fukushima i 2011 vedtok Tyskland å legge ned landets atomkraftverk. Fram til 2011 hadde Tyskland 17 kjernereaktorer i drift som bidro med rundt 25 prosent landets kraftproduksjon.

Nå splitter spørsmålet om fortsatt drift av de gjenværende tre tyske kjernekraftverkene den tyske regjeringen. Beslutningen kan få store konsekvenser for energimarkedet i Europa.

Erna Solberg er klar på at hun ikke ville ha stengt atomkraftverkene, men hun vil ikke være med på å gi Angela Merkels beslutning om å stenge atomkraftverkene skylden for energikrisen.

– Det er Putin som har satt oss i en energikrise. Det må man stille ham til ansvar for, og ikke alle andre. Men det var forbausende at Tyskland vedtok å bygge ned kjernekraften før de hadde noe annet som kunne erstatte den, sier Høyre-lederen.