Macron forbereder franskmenn på vanskelige tider

President Emmanuel Macron advarer franskmenn om at de kan bli nødt til å ofre noe i en tid preget av klimaendringer og krigen i Ukraina.Foto: Christophe Ena / AP / NTB
President Emmanuel Macron advarer franskmenn om at de kan bli nødt til å ofre noe i en tid preget av klimaendringer og krigen i Ukraina. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Emmanuel Macron advarer franskmenn om at de kan bli nødt til å ofre noe i en tid preget av klimaendringer og krigen i Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror vi er i en prosess der vi går gjennom et vippepunkt eller en stor omveltning, sa presidenten i en tale onsdag på den franske regjeringens første møte etter sommerferien.

Han viste til det ekstreme været i Frankrike i sommer, som har skapt bekymring for om klimaendringene kan gå raskere enn ventet.

Ifølge Macron kan vi stå overfor en tid som innebærer «slutten på overflod». Han sa det noen ganger er nødvendig å ofre noe for å forsvare friheten.

Talen ble tolket som et forsøk på å forberede Frankrike på det som kan bli en vanskelig vinter, med økende energipriser som gjør at mange husholdninger kan få problemer med å takle utgiftene sine.

Både ringvirkningene av krigen i Ukraina og tørken i Europa har bidratt til å presse opp prisene på energi.