SV vil ha egne forhandlinger før krisemøtet

SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, ber statsminister Jonas Gahr Støre komme til henne først for å forhandle om nye tiltak mot kraftkrisen.
SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, ber statsminister Jonas Gahr Støre komme til henne først for å forhandle om nye tiltak mot kraftkrisen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

SV er regjeringens budsjettpartner og ber nå om egne forhandlinger før regjeringen involverer resten av Stortinget i arbeidet med tiltak mot kraftkrisen.

– Budsjettavtalen forplikter både SV og regjeringspartiene til å forhandle om alt som har budsjettmessige konsekvenser, så det er naturlig at det er vi tre partiene som setter oss ned sammen, sier finanspolitisk talsperson i SV, Kari Elisabeth Kaski til NRK.

Det er flertall på Stortinget for å avbryte ferien for å møtes om den pågående strømkrisen. Saken skal avgjøres av Stortingets presidentskap mandag.

SV mener det haster med nye strømtiltak og at Stortinget må komme med vedtak innen utgangen av august. Hvis de tre partiene blir enig, vil de ha flertall i Stortinget til å vedta nye strømtiltak.

– Vi har god kontakt med SV og det er de vi henvender oss til nå. Vi er enige om å gjennomgå strømstøtteordningen som er til husholdningene i dag, sier statsminister Jonas Gahr Støre.