Iran og USA sender atom-forhandlere til Wien

Artikkelen fortsetter under annonsen

Iran sender en delegasjon for å gjenoppta forhandlingene om en atomavtale, og USAs spesialutsending Rob Malley reiser også til Wien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De iranske forhandlerne reiste ifølge iransk UD til Wien onsdag. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har sitt hovedkvarter i den østerrikske hovedstaden.

Forhandlingene om en revidert atomavtale med Iran begynte i april i fjor, men har stått i stampe siden mars som følge av uenigheter mellom Iran og USA.

USAs spesialutsending til forhandlingene, Rob Malley, bekreftet onsdag at også han reiser til Wien for å gjenoppta forhandlingene.

– Vi har begrensede forventninger, men USA ønsker EUs forsøk velkommen og er villige til å gjøre et oppriktig forsøk på å komme fram til en avtale, sier Malley.

– Det vil snart bli klart om Iran er villige til det samme, sier han.

USAs tidligere president Donald Trump trakk i 2018 USA fra atomavtalen med Iran, som også Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU var med på å inngå i 2015.

Iran har svart med å trekke seg fra deler av avtalen, og landet har siden trappet opp anrikningen av uran og stengt enkelte dører for inspektører fra IAEA.

President Joe Biden ønsker en ny og revidert avtale, noe også de øvrige signaturstatene ønsker.