Japan og Indonesia styrker båndene

Indonesias president Joko Widodo og Japans statsminister Fumio Kishida holdt en felles pressekonferanse etter et møte i Tokyo onsdag.
Indonesias president Joko Widodo og Japans statsminister Fumio Kishida holdt en felles pressekonferanse etter et møte i Tokyo onsdag. Foto: Kiyoshi Ota / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statslederne i Japan og Indonesia har blitt enige om å styrke samarbeidet rundt maritim sikkerhet, bekjempelse av klimaendringer, energi og investeringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Japans statsminister Fumio Kishida tok onsdag imot Indonesias president Joko Widodo i Tokyo, og de to holdt en pressekonferanse etter møtet.

Kishida sier Japan vil støtte Indonesias maritime sikkerhet for å sørge for fred og trygghet i regionen. I tillegg skal Japan låne Indonesia rundt 3,1 milliarder kroner til styrking av infrastrukturen og katastrofeforebygging.

Dette ønsker Widodo velkommen, og han inviterer også Japan til å hjelpe Indonesia med klimamålene.

– Spesielt ber jeg Japan støtte oss i å nå nullutslippsmålet gjennom å gå inn for innovativ teknologi som hydrogen- og ammoniakkteknologi, sa han.

Japan har gått inn for å ta i bruk en blanding av hydrogen og ammoniakk ved gamle kullkraftverk som en måte å redusere utslippene.